2017, året da vi menn fikk enda større tøfler.

Jeg prater ikke om at vi menn har fått større bein altså, for det har vi sannsynligvis ikke. Tror jeg da? Er det kanskje noen som veit om evolusjonen har gitt oss større bein? Samma det, det er uansett ikke det som er poenget.

Det hele starta jo med #metoo. Helt greit å sette fokus på jenter som faktisk har blitt mishandla og trakassert altså, og overgrep skal selvfølgelig straffes. Er forbrytelsen stor nok kan jeg sikkert være enig i at vannpumpetang og en dom som evig evnukk er passende. Gjerne offentlig kastrering også for min del.

Det jeg prater om er det hverdagslige, for resultatet nå er jo at det knapt finnes ei jente igjen i dette landet som ikke har blitt mishandla, ja knapt nok i hele verden, og det har jeg vanskelig for å tru at faktisk er sant. Ta for eksempel i ganske normale parforhold. Jeg har hørt uttalelser som "jeg har hatt sex uten at jeg egentlig hadde lyst". Ja, hvem har ikke hatt det? Jeg måtte jo selvfølgelig (lite smart som jeg er) spørre hva i all verden denne dama meinte med det? Og svaret? Joda, hun hadde jo hatt sex med mannen sin da, fordi hun trodde han hadde lyst. Jeg tviler ikke på at denne mannen hadde lyst altså, men hvorfor i all verden skulle hun absolutt ha sex med fyren da, hvis det hun egentlig ville var å se på "Skal vi danse" og drikke portvin? Vel vitende om at isen begynte å bli rimelig tynn, så måtte jeg selvfølgelig spørre igjen. Og tru meg, jeg fikk svar. Han hadde jo vært så snill den dagen, så da måtte han jo "få seg litt". Vidre kommer det jo også fram at om han var slem ble det ikke noe på han.

Smart valg det der å bruke sex som belønningsmiddel for god oppførsel.

Jeg kom for en tid tilbake i en situasjon der jeg måtte tilbringe noe tid sammen med ei jente som var noen år yngre en meg, men som absolutt var gammel nok til både det ene og det andre. Egen leilighet og i sine egne øyne godt voksen, og jeg var sannsynligvis i de samme øynene urgammel og passa best på et sanatorium eller noe sånt. Ved vårt første møte stilte hun da i høye hæler, musekort miniskjørt og en topp som ikke helt hadde klart å bestemme seg for om den faktisk skulle være en topp eller om det var BH den egentlig var ment å skulle være.

 

Smart som jeg er så påpeker jeg jo selvfølgelig at det er litt dårlig gjort å stille halvnaken, da jeg tross alt er mann og skal prøve å utføre en jobb her. Nå skulle det vise seg at jenta var ganske reflektert over eget klesvalg og hadde svaret klart. Det var jo ikke for min del hun hadde kledd seg sånn, det var jo for sin egen del. Ja, særlig tenkte jeg. Eller, det var det jeg burde tenkt... for når alt kom til alt, så sa jeg det visstnok høyt. Nå var det ikke i mine tanker at det var for min del hun hadde valgt dagens antrekk fra Victoria Secret altså, men jeg klarte å påstå at det var jo fordi hun ville at menn (eventuelt gutter) ville se på henne. Og joda, hun måtte jo innrømme at hun likte at gutter skulle titte og få lyst på henne, men ikke alle. Det var bare de kjekke gutta som fikk lov til å se, de "stygge og ekle" fikk ikke lov til å se, da var det trakassering og overgrep.

Hvordan i all verden skal jeg kunne vite det når jeg møter ei lettkledd pen jente på gata om hun synes jeg er kjekk nok til å titte? Hvor sender jeg søknaden? Må jeg famle meg fram til jenta med øya igjen og spørre pent om jeg får lov til å åpne dem, eller må jeg sende søknaden skriftlig?

Den siste tiden har det jo også vært mye i offentlig media om seksuell trakassering i politikken. Nå skal det sies at jeg ikke har sansen for at eldre menn skjenker småjenter fulle for å få dem i seng, og jeg tror ikke et sekund at ei jente på 17 i utgangspunktet har lyst på en mann på 40, men når jeg ser noen av de tingene som kommer fram i media som blir sett på som seksuell trakassering bli jeg skremt. En nettavis (og jada, jeg veit at det i ettertid har kommet fram at det ikke var de reelle klagene, men det er uansett ikke poenget. Poenget er at noen ser på disse tingene som overgrep) skrev noe sånt som: "Var på pub, og fornærmede satt på fanget til overgriperen. Overgriperen stryker fornærmede over ryggen og spør om de skal gå opp på hotellrommet. Fornærmede sier nei, og overgriper går opp aleine og legger seg."

I samme artikkel var det flere eksempler på det som i alle fall journalisten så på som overgrep, og de var alle i samme sjanger. "Han tok meg på ryggen mens han bøyde seg over meg når jeg satt ved skrivebordet mitt".

Jeg blir redd hvis dette er det som setter standarden for hva som defineres som overgrep og ikke. En dag for ikke lenge siden satt jeg på kontoret mitt og leste et dokument, og en mannlig kollega av meg kom inn for å skravle litt. Jeg ville vise han et avsnitt i det jeg satt og leste på, og han lente seg ned for å lese. I ettertid kom jeg til å tenke på at han la da faktisk hånda på skuldra mi når han lente seg ned, og jeg ringte sporenstreks til lokalavisa for å få dem til å skrive en sak om det. Med min flaks traff jeg jo selvfølgelig en kvinnelig journalist da, og det var visst ikke mulig at menn ble seksuelt trakassert, den retten var forbeholdt kvinner.

Den utviklingen vi har sett nå i vinter tviler jeg sterkt på at vi egentlig ønsker oss. Vi ender opp med en hel haug med menn som ikke lenger tør å flørte med noen. Vi kommer ikke til å tørre å fortelle noen at vi faktisk synes de er pene eller tiltrekkende, for hvis vi selv ikke er pene eller kjekke nok vil det bli ramaskrik og offentlig gapestokk. Skal vi ha sex med noen, må det foreligge kontrakt i forkant, og da med spesifisering på hva det skal inneholde. For min del vil jeg foretrekke at det i den samme kontrakten listes opp alt som skal tolkes som et nei også. Vi menn er jo relativt enkle i tankegangen, og for oss det er ikke alltid lett å skjønne når ja blir nei, og at kanskje betyr nei, og at det å bøye venstre lillefinger i alle fall er et stort og rungende nei.For å være helt sikre bør nok også disse kontraktene bli lagret i et sentralt register, og bør undertegnes i vitners nærvær.

Jeg har alltid vært hemmelig forelska i Jenny Skavland, men det kommer hun jo da aldri til å få vite, for jeg regner jo med at jeg ikke er kjekk nok til at den meldinga kan overbringes uten at det kan kategoriseres som et overgrep. Ikke kommer jeg til å fortelle Marion Ravn at jeg syns hu er ei skikkelig bra dame heller.

Så da havner vi der alle sammen, hjemme i stua med de digre rosa pusetøflene på. Ingen kommer til å så mye som å se på ei jente lenger, da all form for flørting blir tolket som trakassering om ikke flørtinga kommer fra den rette personen.

Lykke til damer.

😉

 

 

 

 

KK

 

 

 

10 kommentarer

Så sant som det er sagt! #metoo har gått alt for langt. Ut av proporsjoner!! Og det er synd, for det var egentlig et greit utgangspunkt for å belyse et stygt tabu. Nå har det blitt en vits istedetfor. Jeg synes synd på de som faktisk har en grunn for #metoo for de mister stemmen sin. Igjen! Det er en skam... Og ikke bare har mannfolka blitt gitt større tøfler, kvinnfolka har gjort seg til det svake kjønn igjen og de ser det ikke selv engang!! #littmåvitåle

J: Jepp, har gått litt over alle støvleskaft dette her.. og nå har vi vel snart ikke politikere igjen heller, så hvordan skal dette ende? Kommer vi til å finne oss selv i en tid der vi ikke har yrkespolitikere lenger, men plutselig ende opp med politikere som har levd et liv og som har noenlunde peiling på hva som skjer utenfor stortinget?

Jeg synes nok at det kan bli en del dilldall innblandet i den kampanjen. Men når voksne menn i maktposisjoner driver på med berusede 16-18åringer, da er det på sin plass at de får seg en smekk. Det blir noen ledige stillinger her og der, men det er alltid noen klar til å overta. Det er den typen menn som skal stoppes. Vanlig flørting eller forsøk på er en annen sak. Jenter må kunne si fra, ikke bare være ofre. Så har vi da også jenter som helt bevisst ligger seg oppover eller ligger seg til noe, etc.... Manipulerende som bare det. Og en drøss av disse sexy trutmunn og dypsilikonkløftbloggerne...de spiller på sex, flere av dem. Dum og deilig, var det noen som sang en gang

Jada: Jeg var en gang "ryddegutt" på en sånn dansegalla, og makan til klåing og upassende tilbud har jeg aldri opplevd. Har ikke følt meg så mye som et objekt hverken før eller siden, og det var utelukkende desperate, fraskilte damer på 40+ som tenkte at en ung, usikker gutt var et lett bytte. Var spesielt et bord der det var en 8-10 av dem som var skikkelig ille. Hu ene spurte til slutt rett ut om jeg ikke kunne bli med henne, og da satte jeg øya i henne og sa: " Si meg en ting, ser jeg virkelig så desperat ut?". Så da var det vel jeg som ble overgriperen da.. men uansett, stille ble det ;P

Ja, dette har da virkelig tatt av! Helt enig at disse «gamlingene» som har misbrukt sin makt skal komme frem i dagslys!

Jeg har jobbet på bar, opplevde nok nesten hver helg et klaps på baken etc. Har også hatt sex, hvor jeg ikke har hatt så veldig lyst. Men kjære vene, det er da mitt ansvar å gi beskjed om hva jeg vil. Føler ikke at jeg kan rope ut #metoo fordi om. Det må roes ned noen hakk dette her.

Hilsen dame 36,

KH: Hei du :) Er ikke helt enig i at du skal trenge å godta et klaps på rompa når du er på jobb da, men at vi må roe ting ned litt er jeg enig i. Det er ikke nødvendigvis et overtramp å prøve seg på ei dame på en "normal" måte, og det å vise normal omtanke og medmenneskelighet (f.eks legge hånda på skuldra til noen av det motsatte kjønn) er ikke i mine øyne et overgrep ;)

At du kommenterer at jentas klesvalg var "distraherende" for jobbinga di ER faktisk totalt upassende. Men ikke overraskende at du ikke forstår det, etter dette innlegget her.......

Kvinner og menn kan kle seg som de vil, og det er ikke din rett å stirre eller klå av den grunn. Det er forskjell på å se, og å glane. Det er forskjell på å se i 1 sekund og å glane i 15 sekunder.

Hvis du synes det er distraherende må du jobbe med deg selv, for ingen kvinne skal måtte kle seg på en annen måte for din skyld.

Heidi: Nå har det seg faktisk sånn at man skal kle seg anstendig i forhold til den sosiale settingen man er i, om du stiller i bikini i begravelse vil noen reagere. Det jeg kommenterer er faktisk en sånn sak, upassende klesvalg i forhold til sosial setting, og hvor distraherende det var for meg kan du umulig vite, og jeg har hverken glodd eller klådd om du skulle tro det. Hvis det var det du fikk ut av det jeg har skrevet bør du nok lese en gang til ?? Og du... lar du bilen din stå og gå på tomgang utenfor kjøpesenteret?

Spot on, og du skriver veldig bra! For å kommentere Heidi sin kommentar, så kan vi vel gjerne si det slik at hadde jeg som mann ventet damebesøk, og åpnet døra i bare boxeren med tydelig ereksjon - noe som jeg ofte har, så hadde det idag kunnet føre til at jeg hadde blitt anklaget for seksuell trakassering overfor henne. Men, ifølge Heidi så skal vel ingen mann heller behøve å måtte kle på seg for en annens skyld...

Bjørn Røst Kjørmo: Takktakk :) Jeg står nå fortsatt på at vi kler oss forskjellig i forskjellige sosiale settinger, og når vi klusser til det blir noen støtt enten den ene eller andre veien. Åpne døra i bokseren gjør jeg nok bare når Jehovas vitner kommer på besøk.

Skriv en ny kommentar